VRIJWILLIGERS

Ook vrijwilliger worden bij Cool Down City?

Heb je ook de groene lentekriebels als de zon weer gaat schijnen? Vindt je het heerlijk om in de buitenlucht wat grond te verzetten, te klussen of in de weer te zijn met babybomen en ze te zien opgroeien?

Elke vrijdag en zaterdag ochtend van 10 uur tot 12 uur zijn we met de vrijwilligers aan de slag. Zin om aan te sluiten?

Meld je dan aan als vrijwilliger bij Cool Down City. Stuur een mail naar rotterdam@cooldowncity.com en we nodigen je uit voor een gesprek.

Wat doet Cool Down City

Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. 

Het Cool Down City initiatief bereikt deze ambitie door een openbare Rotterdamse Bomendepot te realiseren, Free Trees Events te organiseren, met de Babybomen koerier (mobiel) op events aanwezig te zijn, samen met bedrijven en overheden activiteiten te organiseren en hiermee het boombewustzijn te vergroten.

Keep it Koel!
Charlotte van der Heiden

VACATURES

COORDINATOR VRIJWILLIGERS

Ben jij die groene Coördinator Vrijwilligers die Cool Down City komt versterken? 

Cool Down City verstrekt gratis bomen aan alle Rotterdammers om de stad te vergroenen. We verzamelen bomen en boom zaailingen die anders zouden worden afgevoerd als groenafval, om ze gratis uit te delen aan Rotterdammers. Met projecten en educatieprogramma’s zorgt ze voor de continuïteit van deze vorm van groene deeleconomie. 

Cool Down City heeft de afgelopen periode vele prijzen gewonnen zoals de Groene Vogel Prijs voor het groenste vrijwilligersinitiatief 2020 en we zijn volop in de media geweest. 

Wat ga je doen

Je coördineert en begeleidt de vrijwilligers op het bomendepot aan de Marconistraat 77 te Rotterdam. Je zorgt samen met de vrijwilligers dat het bomendepot op de gestelde openingstijden open is en ontvangt alle bezoekers en klanten. Je draagt samen met de vrijwilligers zorg voor het onderhoud en verder “upgraden” van het bomendepot. Dit bestaat bijvoorbeeld uit het snoeien van bomen, houtsnippers toevoegen in het grid, bijvoeden en bemesten van bomen, labelen van bomen, onkruid wieden, uitgekomen zaden in individuele potjes zetten, etc. Om al dit werk te kunnen doen, zorg jij indien nodig ook voor de werving van nieuwe vrijwilligers. 

Cool Down City is een snel groeiend initiatief en we hebben mooie plannen voor 2021 op de agenda staan. Je initieert daarom samen met het kernteam van Cool Down City acties en campagnes om het bomendepot nog meer naamsbekendheid te geven zodat we onze missie “het vergroenen en verkoelen van Rotterdam” helemaal waar kunnen maken. 

Het is een zelfstandige functie maar wel binnen het team Cool Down City, een hecht team van enthousiaste vrijwilligers, die niets anders willen dan Rotterdam nog meer vergroenen.

Wat vragen wij

We zijn dus naar iemand op zoek met ‘hands-on’ mentaliteit en natuurlijk het liefst groene vingers. Je bent communicatief sterk, weet vrijwilligers in hun kracht te zetten, schakelt snel en kan goed verbinden. 

Het is handig als je in het bezit bent van een rijbewijs en auto ivm het vervoeren van mogelijk spullen voor het bomendepot. 

Ben jij een echte teamspeler, heb je een passie voor groen en zijn plannen en organiseren je tweede natuur en ben je minimaal twee dagen (of dagdelen??) per week beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat krijg je er voor terug

Cool Down City is een groeiende en dynamische stichting met heel betrokken en enthousiaste vrijwilligers. Deze functie biedt de mogelijkheid aan (gepensioneerde) professionals om hun kennis en ervaring met ons te delen en of verder uit te breiden. Daarbij bouw je nieuwe contacten op en lever je een waardevolle bijdrage aan duurzaam en groen Rotterdam. 

LET OP; DIT IS VRIJWILLIGERSWERK, DUS ONBETAALD! Interesse Stuur dan je CV samen met een korte motivatie naar leen@cooldowncity.com. Heb je op voorhand nog vragen? Bel dan gerust met Charlotte van der Heiden op telefoonnummer : 06 -14390343

Doneer vóór gratis bomen vóór alle Rotterdammers!

Laten we Rotterdam samen afkoelen!

NL71 KNAB 02 58 70 91 70
t.n.v. Cool Down City
onder vermelding van 'DONATIE'

We hebben sinds begin 2020 al meer dan 1.000 bomen gratis uitgedeeld. Om dit te kunnen blijven doen vragen we je om ons te steunen. Klik of scan de QR-code voor je steun aan Cool Down City.

We werken altijd graag samen met bedrijven, scholen en overheidsinstellingen.