Met Cool Down City moedigen we Rotterdammers aan om hun stad zelf met bomen te verkoelen. Door gratis bomen weg te geven, te verzamelen, ze te inspireren, te informeren over hun eigen mogelijkheden en Rotterdamse partijen te verbinden voor meer impact. Met de ambitie het bomenaantal in Rotterdam te verdrievoudigen. 

Het Cool Down City initiatief bereikt deze ambitie door een openbare Rotterdamse Bomenkas te realiseren, Free Trees Giveaway Events te organiseren, met de Free Trees Exchange on Wheels op events aanwezig te zijn, samen met bedrijven en overheden activiteiten te organiseren en hiermee het boombewustzijn te vergroten.

Cool Down City wordt op dit moment nog niet financieel ondersteund. Wij zijn in gesprek met de gemeente Rotterdam om dit stadsbreed neer te zetten en doen mee aan CityLab010 voor een knallende doorstart. Ook zijn wij opzoek naar het bedrijven en organisaties die samen met ons activiteiten willen oppakken en ons hierdoor ondersteunen.

Giften zijn zeer welkom. Wil je bijdragen hoe klein ook, stuur mij dan een bericht via mail@cooldowncity.com of stop een envelop met inhoud in de brievenbus van de bomenparkeerplaats; Middenhoefstraat &a, 3022ER te Rotterdam.

Keep it Koel!
Charlotte van der Heiden

Charlotte van der Heiden

Charlotte van der Heiden

Oprichter | Project Director

Twee jaar geleden bezocht ik, Charlotte van der Heiden, de betoverende Amazone in Peru. Ik heb de schoonheid ervaren maar ook het overleven ​​van de mensen. Hun riviervis, hun belangrijkste eiwitbron, sterft. De rivier is daar 3 graden te warm geworden voor de vissen om zich voldoende te kunnen voortplanten. De mensen halen daarom het woud leeg om te kunnen overleven. Het woud wordt hierdoor zwakker. 

In het vliegtuig naar huis herinnerde ik mij hoe de totale aarde afkoelt door de opbloeiende planten en bomen in de lente. Zo kwam ik tot een zeer eenvoudig plan om hier verandering in te brengen. Bij mij thuis in Rotterdam waar het urban heat island effect een steeds groter probleem is. En wel met eenvoudige middelen met de grootste impact; bomen en Rotterdammers. 

Leen Lalleman

Leen Lalleman

Project assistent

Mijn recente ervaring kenmerkt zich door het begeleiden van veranderingstrajecten in de zorg. Dit ook gedreven vanuit een bedrijfskundige adviesrol. Daarnaast vervul ik een actieve rol in diverse HR projecten. Ik heb een zeer ruime ervaring op de allround HR onderwerpen (zoals verzuim, in, door, en uitstroom, conflicthantering, ontslagzaken, etc).

Ik word in mijn werk vooral geboeid door “wat mensen beweegt”​ en voel me gedreven om een optimale afstemming tussen het potentieel van de medewerkers enerzijds en de organisatieontwikkeling anderzijds te creëren. Ik heb een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen en ben toegankelijk.

Ik ben analytisch scherp, zie snel verbanden, ben sensitief voor ieders belangen en mijn kracht ligt in het vinden van pragmatische en creatieve oplossingen. Hierbij heb ik oog voor zowel korte termijn als de lange termijn. Mijn werkhouding is vriendelijk en zakelijk ik hou ervan dat er ook gelachen kan worden. 

Doneer vóór gratis bomen vóór alle Rotterdammers!

Laten we Rotterdam samen afkoelen!

We hebben sinds begin 2020 al meer dan 1.000 bomen gratis uitgedeeld. Om dit te kunnen blijven doen vragen we je om ons te steunen. Klik of scan de QR-code voor je steun aan Cool Down City.

We werken altijd graag samen met bedrijven, scholen en overheidsinstellingen.